Čistilna akcija, 1. 4. 2017

29.03.2017Objavil: KS Prevorje

Obveščamo vas, da bomo izvedli čistilno akcijo v KS Prevorje, v soboto, 1. 4. 2017, s pričetkom ob 9. uri in zaključkom ob 14. uri.

Vrečke dobite na sedežu KS Prevorje ob 8.45 uri.
Planirali bi čiščenje ob cestah (državnih in občinskih), ki potekajo skozi vaške skupnosti in okolice pomembnih objektov v KS (POŠ, cerkev, športni center, VO Prevorje, spomeniki, pešpoti itd...) Čistili bi tudi kakšna odlagališča, če so še in jih poznate. Zadevo je najbolje, da si jo evidentirate in se nato očisti.

Pobirali bi vse kar gre v vrečke pri čemer bomo ločevali. Istočasno bi pometli center in sicer pločnike, parkirišče in dovoz. PGD bi planiral tudi čiščenje AP nadstrešnic od Sp. Košnice do Krivice.
Vrečke bi odlagali na Lopaci pri EKO otoku in v Žegru pri kapeli (do 14. ure), da jih potem odpelje Simbio.

Seznanite krajane in člane društev, da se v čim večjem številu dobimo in zadevo uredimo dokler še ni prevelika trava.

Za državni cesti predlagam, da v VS Dobje se gre od meje z občino Kozje do meje z KS Planina, VS Košnica od krivine pod Kladnikom oz. km 6.5 do Zg. Košnice oz. do Lukeževe jame, VS Žegar od Lukeževe jame do betonskega zida proti Prevorju, VS Lopaca od betonskega zida do centra Prevorja, VS Krivica in Straška Gorca pa od meje z občino Kozje do centra Prevorje.

Na koncu se vsi udeleženci dobimo pred VO Prevorje, kjer bomo naredili skupinsko sliko in se osvežili.

Prijazno vabljeni!

Damjan Maček,
predsednik KS