Po opravkih po naši občini s PROSTOFERJEM

20.01.2020Objavil: KS Prevorje

Z novim letom 2020 je v okviru Zlate Mreže v Občini Šentjur zaživel projekt PROSTOFER - prostovoljni šofer. Je popolnoma brezplačen in je namenjen večji mobilnosti našim starejšim občankam in občanom, tistim, ki težje dostopajo do storitev in opravkov. Vožnjo lahko naročijo kadarkoli, sicer pa tri dni pred želenim prevozom, na brezplačni telefonski številki 080 10 10 (od ponedeljka do petka med 8. in 18. uro).

PROSTOFER NAROČITE NA 080 10 10


S 1. januarjem 2020 je tudi v naši občini zaživela storitev PROSTOFER, nadgradnja projekta Starejši za starejše, ki ga v naši občini že vrsto let uspešno izvajajo društva upokojencev. PROSTOFER, kateremu se pridružuje Občina Šentjur, je vseslovenski prostovoljski projekt za mobilnost starejših. Glavni koncept je, da povezuje starejše osebe, ki potrebujejo prevoz in ne zmorejo uporabljati javnih prevozov, s starejšimi aktivnimi vozniki, ki pa po drugi strani radi priskočijo na pomoč.


Uporabnik, ki potrebuje prevoz, pokliče vsaj tri dni pred potrebnim prevozom na brezplačno številko 080 10 10 ob delavnikih od ponedeljka do petka od 8. do 18. ure. V komunikacijskem centru nato zabeležijo njegove podatke in lokacijo prevoza. Po najavi prevoza klicni center obvesti prostovoljnega voznika o prevozu in to sporoči uporabniku, za katerega se opravi prevoz. Vozilo je zagotovljeno s strani občine, prav tako je poskrbljeno za zavarovanje tako voznika kot tudi sopotnikov. Trenutno ima Občina Šentjur glede na javni poziv za izvajanje PROSTOFERJA osem prostovoljcev, novi vozniki se lahko še prijavijo, pogoj sta le veljavno vozniško dovoljenje in volja pomagati sočloveku.


STORITEV JE BREZPLAČNA - PROSIMO ZA POMOČ PRI OSVEŠČANJU TER INFORMIRANJU

Ker ocenjujemo, da je v naši občini zaradi njene geografske razvejanosti potreba po takšnih storitvah velika, vas naprošamo, da starejše ljudi v vaši okolici seznanite in osvestite z možnostjo brezplačnega prevoza v okviru PROSTOFERA. Tako bodo varneje dostopali do vsakodnevnih opravkov in storitev, se udobneje odpeljali v trgovino, k zdravniku ..., v miru opravili vse potrebno in se tudi vrnili domov, za kar bodo pomagali poskrbeti vozniki - prostovoljci.

VEČ O PROJEKTU PROSTOFER: http://www.prostofer.si/kaj-je-prostofer