Aktualne informacije v zvezi z novim koronavirusom

14.03.2020Objavil: KS Prevorje

Spoštovani,

da bi bili tudi na lokalni ravni čim bolje informirani glede dogodkov v zvezi z novim koronavirusom, vam pošiljamo nekaj ključnih informacij v zvezi s širjenjem koronavirusa. Prilagamo tudi infografike, ki smo jih na to temo v minulih tednih pripravili na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje in Uradu vlade za komuniciranje. Dostopne so na povezavi


Vlada Republike Slovenije si ves čas prizadeva, da državljanom in vsem, ki se nahajajo na območju Slovenije, zagotavlja aktualne, natančne in pravočasne informacije. Vlada javnost sproti obvešča o razvoju dogodkov na osrednjem spletnem mestu o koronavirusu (https://www.gov.si/podrocja/zdravje/preventiva-in-skrb-za-zdravje/obvladovanje-nalezljivih-bolezni/koronavirus/) in prek družbenih omrežij (TW: @vladaRS, FB Vlada RS).

Aktivnosti v zvezi s koronavirusom vodi Ministrstvo za zdravje, ki je po Zakonu o nalezljivih boleznih pristojni državni organ. Razmere v Sloveniji in svetu natančno spremlja tudi Sekretariat Sveta za nacionalno varnost.

Pristojna ministrstva z navodili za ravnanje obveščajo vse javne in zasebne zdravstvene zavode, vzgojno-izobraževalne, visokošolske in raziskovalne zavode, objavljajo priporočila glede množičnih prireditev, priporočila potnikom itd., da bi na ta način dosegli vse relevantne javnosti in s preventivnimi ukrepi čim bolj zajezili morebitno širjenje koronavirusa. https://www.nijz.si/sl/koronavirus-2019-ncov

Vsi pristojni organi zelo resno spremljamo dogajanje v svetu in naši bližini, hkrati pa želimo poudariti, da sta pretiran strah in panika prav tako škodljiva. Z informacijami, ki jih sproti zagotavljamo javnosti, želimo prispevati k umirjenemu reševanju krizne situacije in s tem poleg širjenja virusa preprečiti tudi širše posledice za družbo in gospodarstvo.


Upamo, da smo vam olajšali zbiranje osnovnih informacij, za katere upamo, da jih boste tudi preko vaših kanalov posredovali občanom.

Lep pozdrav, Urška Štorman

------------------------------------------

Z NAMENOM PREPREČEVANJA ŠIRITVE
KORONAVIRUSA (SARS – CoV-2)

DO NADALJNJEGA PREVENTIVNO OMEJUJEMO VSTOP V
UPRAVNO STAVBO.

ZA NUJNE ZADEVE PROSIM POKLIČITE:
- OBČINA ŠENTJUR: 03 747 13 10
- UPRAVNA ENOTA ŠENTJUR PRI CELJU: 03 747 12 80
- GEODETSKA UPRAVA REPUBLIKE SLOVENIJE: 03 747 13
40